Változó évszak...

 2010.09.15. 16:18

...káprázott a levegőben, énekli a Heaven Street Seven a Krézi Srác-ban. Akárcsak most: még tart az Anyaistennő időszaka, a kiteljesedés, beérés, hálaadás ideje, az őszi napéjegyenlőséggel, szeptember 20-án azonban belépünk a Föld Úrnője által uralt hathetes periódusba, amely egyben le is zárja az évkört a betakarítás, stabilitás, megvalósulás, számvetés aktusával. Milyen kártyákat választhatnék ehhez a két időszakhoz, melynek épp a határán járunk? Nos, választásom ezúttal egy uralkodói párra, a Korongok Királyőjére, és a Korongok Lovagjára esett. A Föld elemmel való kapcsolódásuk egyértelmű, Crowley ábrázolása szerint a Lovag pedig még éppen a betakarítás előtt áll, míg a Királynő már visszanéz a megtett útra egy biztonságos, stabil, védett oázisból. Nézzük részletesen!

Korongok Lovagja

Masszív, jól felvértezett lovag, aki mégis leeresztett fegyverekkel álldogál, miközben lova békésen legelészik - vajon pihenőt tart? Elfogyott az ereje? Vagy éppen olyan tudás birtokába jutott, amelyet muszáj megemésztenie, mielőtt folytatja útját? Természetesen bármelyik lehet. Mindenestre egy gazdag tájon pihenget, érett kalászok között, ő maga és lova is erőteljesnek, egészségesnek látszik. A háttérben furcsán hullámzó aranysárga koncentrikus köröket láthatunk, melyek a megvilágosodás szimbólumaként értelmezhetők. Lovagunk elfáradt a harcokban, hiába vívta meg őket győztesen, most elfogja a kétely, hogy vajon megérte-e a sok küzdelem? Mikor nyeri el jól megérdemelt jutalmát? Nem veszi észre, hogy egy bőségesen termő búzaföld közepében álldogáll éppen, csak le kell hajolnia érte... A másik értelmezés szerint pedig éppen most érti meg küzdelmének igazi, mélyebb értelmét. Akárhogy is, a célbaérés előtti pillanatról beszélünk, amelyet sokféleképpen megélhetünk.

Kérdések: Milyen célért küzdesz már jó ideje? Milyen eredeményeket értél el eddig? Hogyan tudnád megünnepelni, megerősíteni magadban az eddigi erőfeszítéseid gyümölcseit? Mi okozza elégedetlenségedet? Miért érzed úgy, hogy belefáradtál a küzdelembe, és hogyan tudnád hitedet visszanyerni?

Kapcsolódó blogbejegyzések: Elfáradtam Ott állt a kapuban és félt belépni Merj! Akarj! Küzdj!

Korongok Királynője

Nyugodt, magabiztos nőalak, őrületes fejdísszel, hóna alá csapva a Földgolyót... Olyasvalakinek tűnik, akit nem lehet egykönnyen kizökkenteni, vagy eltéríteni saját meggyőződésétől. Tudniilik megjárta már a Hadak Útját, megszerezte a szükséges, sokszor fájó tapasztalásokat, s hogy mindezeken már túlvan, megtanulta, amit kellett, irigylésre méltó érettséggel néz vissza a maga mögött hagyott sivatagra. Teszi mindezt egy bőségesen termő, védelmet nyújtó oázisból, ananásztrónusáról lepillantva. Ő Föld úrnője,a Termékenység, Anyaság istennője, aki ismeri a természet ciklusait és nyugodt szívvel bízza magát rájuk, nem sürgetve semmit - tudja, hogy minden pontosan a maga idejében érkezik meg az életébe. Inkább saját testi-lelki jólétével törődik, hiszen így tud legtöbbet adni másoknak is kincseiből. Amit szívesen megtesz, lévén eredendően gondoskodó, adakozó természetű, családi és hivatáshoz kapcsolódó területeken egyránt szívesen osztja meg tapasztalatait, magától értetődően táplál és véd másokat anélkül, hogy tolakodó lenne.

Kérdések: Miben szereztél már olyan mélységű tapasztalatokat, hogy jó szívvel rábízhatod magad megszerzett bölcsességedre? Milyen élethelyzetben engedheted meg magadnak, hogy ne a megoldás görcsös keresésével, hanem saját jólléteddel foglalkozz elsősorban? Kiknek juttathatsz most tudásodból, gondoskodásodból? Milyen területen szeretnél újat alkotni, teremteni eddigi erőfeszítéseid jól megérdemelt jutalmaként?

Kapcsolódó blogbejegyzések: Elengedem Erő Csend és vihar

Mint már megszokhattad, Kedves Olvasóm, írásom végén a kártyák témájához kapcsolódó gyógyító lehetőségeket ajánlok figyelmedbe, ezúttal egyszerre kettőt is: az egyik MantraLight nevű zenei formációnk Őszünnep című első önálló estje, amely szeptember 27-én 19 órától kerül megrendezésre a Sziddhárta központban, és az évkör utolsó időszakának megünnepléséről, a betakarításról, számvetésről, valamint a télre való felkészülésről szól, sok-sok zenével, és egyéb testi-lelki táplálékkal, pl. tánccal, meditációval. Részletesen itt olvashatsz a programról: Hogyan készülsz a télre?

A másik gyógyító eszköz pedig Sarkadi Kriszta meditációs cd-je, amelyet magam is előszeretettel hallgatok, és az Egyedül nem megy c. bejegyzésemben leírt megvilágosodás erejű érzelmi élményem átéléséhez nagy mértékben hozzásegítettek a cd-n szereplő meditációk, amelyeket azokban a napokban különösen intenzíven hallgattam. Kriszta honlapján (www.igazabolszerelem.hu) meg is hallgathatod az egyik - Belső béke című - meditációt, amely éppen az elengedésben, a problémák görcsös megoldani akarásának abbahagyásában segít Téged.

Címkék: meditáció bölcsesség megvilágosodás elengedés érettség betakarítás ciklusok célbaérés

A bejegyzés trackback címe:

https://monikaesatarot.blog.hu/api/trackback/id/tr202298339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása