Nap-forduló

 2010.12.22. 20:43

Kedden léptük át a téli napfordulót, melyet további érdekes égi jelenségek kísértek: telihold, teljes holdfogyatkozással megspékelve. Nagy energiák voltak-vannak jelen, több asztrológus véleménye szerint a karmikus feladatok előtérbe kerülése, sőt egyesek szerint egyenesen a karma letétele válik lehetővé ebben az időszakban. A magam részéről azzal tudom ezt alátámasztani, hogy a saját életemben ez az év mindenképp fontos fordulópontot jelentetett: olyan új irányok, fejlődési ugrások történtek velem-bennem, hogy szinte már nem is ugyanannak az embernek érzem magam, mint akár egy évvel korábban, a régebbi időkről nem is beszélve. Kedden este az Istennő Templom téli napforduló ünnepén énekeltünk-zenéltünk, mint MantraLight együttes, ami nagyon erős élménnyel gazdagította számomra ezt az időszakot. A múlt vasárnapi Játszva teremtő szeminárium, amelyet Veres Kriszta vezetett, pedig olyan új dimenizót nyitott meg előttem, amely betetőzi a folyamatot. Az egyik legfontosabb üzenet, amelyet magammal hoztam, ez volt: "Minden pillanatban az örömödet keresed! Engedd meg, hogy arra vágyj, amire vágysz! Minden helyzetben tedd fel a kérdést: jól érzem magam ebben az egészben? Ha nem, mit tehetnék azért, hogy jobban érezzem magam? Mert a legtöbb, amit tehetsz vágyaid megvalósításáért, az az, ha jól érzed magad." És egy prózai, de annál ütősebb megfogalmazás: "Önmagam szeretete azt jelenti,hogy nem szivatom magam agyba-főbe."

Ma feltettem magamnak a kérdést: valóban ahhoz van kedvem, hogy még az utolsó pillanatban belevessem magam a feszült karácsony előtti tülekedésbe? Miért érzek szomorúságot erre gondolva, és sajnálkozást, hogy nem a gép előtt ülök, és írok? Ki kényszerít bármire is? Hiszen ez egyik tevékenység, ami a legnagyobb örömöt okozza számomra mostanában, az éppen az írás. A karácsony pedig az én felfogásomban leginkább az örömről és a szeretet szabad áramlásáról szól. Ha magamnak örömöt adok, azzal adok a legtöbbet másoknak is, ráaádul így tudom mások szeretetét a lehető legnyitottabban befogadni. Tehát itt ülök a gép előtt, és írok.

A hosszú felvezetés után pedig jöjjön az a Nagy Arkánum, amelyik legtisztább formában jeleníti meg az öröm, az önmagammal való egység sugárzó képét: a XIX. számú Nap kártyája.

Hatalmas, meleg-sárga napkorong, virág-alakzattal a közepében, fényében boldogan táncoló angyal-gyermekek fürdenek. Körben a Zodiákus jegyei, középen egy zöldellő hegy hívogat batárságosan, hogy kaptassunk fel a csúcsára. Árad a tiszta fény, létrejön az Egység, melynek nincs árnyéka, hiszen már magába olvaszotta, s ezzel megszűnik a polaritás megosztottsága. Ez a csúcspont, a beteljesedés, a "minden úgy jó, ahogy van" érzése, lényegünk szabad kifejezésének állapota. Könnyedség, hit, hogy létünk lehet folytonos szárnyalás, örömtánc, gyönyör, és nem szükségszerű velejárója az időnkénti mélybe zuhanás. Ezt poláris világunkban ritkán tudjuk elképzelni, még ritkábban megélni, mégis efelé tartunk-vágyunk mindannyian, tudattalanul vagy tudatosan. Ilyenkor gyermeki játékosság, kreativitás ébred bennünk, olyan ihletett módon létezünk, hogy kérdéseinkre megérkezik a válasz, és nehézségeink maguktól megoldódnak. Rendeltetésünk megértése, elfogadása és beteljesítése - ez a kártya legfőbb üzenete. S bár a Nap a férfi princípium megfelelője, számomra ez a lap azt a fajta férfi-minőséget jelképezi, amely már teljessé vált azáltal, hogy a női oldalt is tartalmazza. Miközben megtartja alapvető férfias jellemzőit: kiáradást, aktivitást, a külvilágban való megnyilvánulást.

Kérdések: Milyen tevékenységek, helyzetek okoznak számodra felhőtlen örömöt és feloldódást? Mi volt a legutóbbi olyan helyzet, amikor teljesen laza és elengedett voltál? Hogy reagált rád a környezeted? Hogyan tudnád minél gyakrabban előidézni ezeket a helyzeteket? Mivel szoktad lebeszélni magad róla, hogy megengedd magadnak az öröm átélését? Milyen lenne az életed, ha elengednéd azt a hiedelmedet, hogy a márpedig a szenvedést vállalni kell?

Kapcsolódó blogbejegyzések: Munka- kényszer vagy öröm? Érés és érlelés Lelki prostitúció Védelem alatt

Most pedig meséld el nekem, kérlek, hogy telt az ünneped! Igen, most! Úgy, ahogy az a lehető legtöbb örömöt okozza számodra! A legmerészebb álmaidat, a leginkább képtelennek tűnő vágyaidat is meséld bele a történetbe! Ne törődj vele, hogy valóra válik-e, vagy sem, csak mesélj, mintha már valóság lenne! Na, jó, azzal is kiegyezem, ha csak magadnak meséled el, vagy egy hozzád közelálló, játékos kedvű barátodnak, vagy a szerelmednek. Valaki azt mondta Veres Kriszta szemináriumán, ahonnan ez a kis gyakorlat származik, hogy az se baj, ha semmi sem valósul meg abból, amit mesélünk, már önmagában a mesélés akkora élvezetet okoz, amitől megéri csinálni. Hát csak mesélj, szabadon, örömmel! És ha valóra vált... meséld tovább, magadnak és másoknak. Úgy, mint a Nox szépséges "Szeretem" című dalában, amely az Örömvölgy albumon jelent meg: "Szorítom a kezed, élem a mesém, olvad a gond a szívemről, minden az enyém!"

 

 

Címkék: játék nap öröm karma lényeg kreativitás egység polaritás gyönyör napforduló rendeltetés

A bejegyzés trackback címe:

https://monikaesatarot.blog.hu/api/trackback/id/tr362533213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sarab 2011.01.03. 20:29:19

Nekem úgy telik a vágyott ünnep, hogy a tengerparton sétálok a gyerekekkel, férjemmel, a tengerparti házunk előtt. Nem ultramodern, hanem inkább olyan Nigellás stílust képzelek el (tudod, a Nigella falatozójából): meleg, barátságos, sok személyes tárggyal, gyerekjátékokkal, de azért mégis modern, hatalmas konyhával, hatalmas kanapéval, fotelekkel, ahova egyszerre mindenki bevackolhatja magát. Most mit csináljak, ha amerikai filmet képzelek el...!? Otthon dolgozom, valami kreatívat, rajzolok vagy varrok, fincsi sütiket sütök, meg ilyenek. Vagy nem ez volt a kérdés? Mindenesetre nekem ez a vágyálmom. Ez nagyon ciki? Jah, és a férjem meg befutott író, olyasmi, mint mondjuk Paul Auster New Yorkban. Elképzelhető, hogy ennek nem szabad így beteljesülnie, mert akkor már nem tetszene, nem tudom...A vágyálom mindig nagyon elrugaszkodik a valóságtól, és attól olyannyira vágyott. A valóság ehelyett: hisztis gyerekek, idegbeteg szülők, lepukkant lakás (a kerület miatt legalább nem panaszkodhatom), takarításundor, munkaundor, leterheltség, bosszúság, lelkifurdalás. Nincs ez jól kitalálva.

sarab 2011.01.03. 20:31:17

De azért próbálok pozitív lenni mindig a lehetőségekhez mérten, és annak örülni, amim van. A törekvés legalább is erősen megvan bennem.

DomjanMoni · http://tavaszpont.com 2011.01.04. 20:14:31

@sarab: Pontosan ez volt a kérdés, kedves Saci, nagyon jól csináltad! Én is érzem az örömödet, ahogy olvasom soraid, amelyekben az álmod megfogalmaztad. És pontosan ez a lényeg! Minél többször kerülünk érzelmi szinten az öröm állapotába, annál közelebb kerülünk hozzá, hogy fizikai szinten is megéljük ezeket a nagyszerű történéseket. Ezért jó, ha minél többször, minél nagyobb örömmel tudsz mesélni arról, amire vágysz, és ezzel a lehető legtöbbet teszel álmaid megvalósulásáért, függetlenül attól, hogy a jelenlegi fizikai valóságodban mennyire tűnik ez távolinak. Ez idézet biztatásul a Esther és Jerry Hicks: Az érzelmek megdöbbentő ereje című könyvéből: "Szeretnénk segíteni nektek megérteni, hogy ez nem egy erőtlen álom, amely valahol a képzeletetekben lebeg. Nem valóságtól elrugaszkodott káprázat. Ez teremtés az alkotás folyamatában, és pontosan úgy jön létre, mint minden egyéb, amit magad körül látsz: az életet élve megszületik az elképzelés vagy a gondolat - amely idővel, összpontosítás révén azzá válik, amit "valóságnak" neveztek." ... "Nem teremthetsz új valóságot, amíg jelenlegi valóságodra figyelsz."
Kívánok neked kitartást az álmaid mellett, mesélj róluk, amennyit csak tudsz!
Szeretettel ajánlom még Rhonda Byrne: Az Erő c.nemrég megjelent könyvét, amely sokat segíthet a teremtő folyamat megértésében és mindennapi életedbe való beillesztésében.
Köszönöm, hogy megosztottad gondolataidat!
Sok sikert kívánok! Móni
süti beállítások módosítása