Mivel második napja húzom ki a Botok Lovagját napi kártyaként, írok róla és egy másik rohanós Lovagról, a Kardok Lovagjáról a Nagy tarot értelmező sorozat eheti, immár harmadik epizódjában. A Lovagok az Udvari Kártyák közül (Herceg, Hercegnő, Lovag, Királynő) a Tűz elemet képviselik,tehát az akarat, a cselekvés, a célratörés energiáit hordozzák. Ezt az alapminőségüket átszínezi az elem, amelyhez tartoznak, eképp a Botok Lovagja a Tűz elemhez (így kétszeresen is tüzes lap), a Kardok Lovagja pedig a Levegő elemhez kötődik, amely a racionális gondolkodás és a kommunikáció eleme.

Botok Lovagja

Lovat és lovasát majd' szétveti a tüzes energia, a lángnyelvek előre és felfelé törnek. Erő, vezetés, céltudatosság, szenvedély és akarat összhangja - ezt fejezi ki a kép. Mindezt férfias, irányító, aktív, domináns, esetenként agresszív módon is keresztülviszi az, aki ebben az állapotban leledzik éppen. A kihívások, akadályok csak még jobban feltüzelik, bizonyítási lehetőséget adva saját ereje megmutatására. A kártya üzenete alapvetően pozitív, beleértendő, hogy valamilyen magasztos eszméért, jó célért száll harcba a nemes lovag, lehengerlő erejével felrázza a tespedőket. Természetesen elképzelhető olyan helyzet, amikor túláradó lendületével túllő a célon, és erőszakosan próbálja a letörni az ellenállást, amely akarata ellen feszül.

Az Udvari Lapok sajtossága, hogy utalhatnak egy konkrét, a lapnak megfelelő nemű személy megejelenésére, szerepvállalására is életünkben, külső vagy belső világunkban. Saját magunkban ezesetben férfias énrészünk energiáinak mozgósítását jelenti a kártya, akár nők, akár férfiak vagyunk. A Lovag ráadásul az érett, felnőtt férfi archetípusának felel meg, szemben a Herceggel, aki álmodozó, naiv, esetleg tűlfűtött ifjúként jellemezhető. Valamint jelentheti azt, hogy nagy hatással van ránk egy erőteljes, a a lap átal kifejezett energiákkal bíró férfiember a közvetlen környezetünkben.

Emlékszem egy síelésre, amikor kihúztam ezt a lapot napi kártyaként, és egész délelőtt úgy éreztem, hogy visznek a lécek, könnyen és gyorsan haladtam, nagyon élveztem az egészet, mindenkit magam mögött hagytam, és mintha semmilyen erőfeszítést nem kellett volna tennem ezért. Ráadásul egy tüzes férfiember is felbukkant körülöttem, aki egészen véletlenül hasonló élményekről számolt be azon a délelőttön.

Kérdések: Milyen célokért szállnál harcba most teljes erőbedobással? Mi lobbantja fel szenvedélyed lángját? Ha éppen semmi, akkor mi az, amiért harcba szállnál, ha ezt megengednéd magadnak? Mely területen félsz erőd, akaratod nyílt kimutatásától? Van-e környezetedben olyan erős, temperamentumos férfi, aki nagy hatást gyakorol rád? Milyen szerepet játszik ő az életedben?

Kapcsolódó blogbejegyzés: Erő

Kardok Lovagja

Tűz és Levegő, előretörés és könnyűség, repülés a föld felett, gyorsaság, intelligencia, rugalmasság, megfoghatatlanság, hűvös racionalitás. Továbbra is férfias tulajdonságok, azonban ezen a lapon inkább az eszével jeleskedő férfi tűnik elő. Nyílegyenesen követi célját, okosan átlátja mind a lehetőségeket, mind a buktatókat, elképzeléseit ügyesen, meggyőzően kommunikálja, ezáltal képes másokat maga mellé állítani. Legfőbb erőssége az objektív elemzés képessége, és ebből származik hiányossága is: hajlamos elengedni füle mellett az érzelmi szempontokat, valamint képtelen megállni, és a jelent élvezni, mindig az újabb célokat hajszolja nyugtalanul.

Itt is igaz, hogy a Lovag megjelenhet külső és belső világunkban egyaránt, mint célratörő, okos, rugalmas, vagy éppenséggel a szellem fegyvereit cinikusan, köpönyegforgató módon használó férfi, vagy férfias működés.

Kérdések: Milyen szellemi célokra törsz éppen? Hol van szükséged az objektív elemzés képességére és az ügyes kommunikációra? Képes vagy-e megállni a hajszában egy pillanatra, élvezed-e magát az utazást ? Kapcsolatban vagy-e az érzelmeiddel, vagy csak a praktikus szempontokat tartod szem előtt?

Kapcsolódó blogbejegyzések: Első nap a blogomon Okosabb Istennél Elvesztettem a józan eszem 

Milyen módszerrel segítheted elő céljaid elérését? Egy kérdéssort bocsátok ezúttal a rendelkezésedre, amely az NLP (Neurolingvisztikus Programozás) eszköztárból származik. A gyakorlat címe: Jól formált céljaim.

1.      Mi a célom? (állító, rövid, tömör mondat, önmagamra vonatkoztatva)
2.      Miből fogom tudni (érezni, látni, hallani) hogy elértem a célom? (Ehhez válassz képet!)
3.      Mely erőforrásaimra, tulajdonságaimra támaszkodhatok (eddigi tasztalataim, személyiségjegyeim, támogató személyek, információk, tárgyi eszközök, stb.)?
4.      Melyek az akadályozó tényezők (félelmek, hiedelmek, életkörülmények, személyek)?
5.      Mely erőforrásokat, tulajdonságokat kell megszereznem ahhoz, hogy elérjem a célom (lásd 3. kérdés)?
6.      1. lépés (konkrétan mit teszek legelőször és mikor)
7.      Célom célja (milyen magasabbrendű cél eléréséhez segít hozzá, ha ezt a célomat elérem)

Válaszolj minél részletesebben a kérdésekre a céloddal kapcsolatban (legjobb, ha válaszaidat le is írod)! A megvalósítás energiáját tovább fokozza, ha választasz egy képet, vagy éppen több képből készítesz egy montázst, ami kifejezi a céloddal és az elérendő állapottal kapcsolatos érzéseidet. Természtesen a képedet tedd is ki egy olyan helyre, ahol gyakran ránézel.

Sok sikert kívánok! És örömmel veszem, ha sikereidet megosztod itt a blogon, minden Olvasó bíztatására.

Címkék: jövő racionalitás erő akarat tarot cél cselekvés crowley tarot céltudatosság

A bejegyzés trackback címe:

https://monikaesatarot.blog.hu/api/trackback/id/tr762065317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Taoista mester 2019.04.04. 17:14:08

Szia!
A lovagok nem a levegő elemet képviselik? Persze lehet, hogy én tudom rosszul...
süti beállítások módosítása